Om mig

Jag heter Pelle Lindblå och har arbetat med läs- skriv- och mattesvårigheter i mer än 30 år. Under dessa år har jag bl.a. utvecklat ett arbetssätt för läs- och skrivinlärning, där man lär på samma sätt som när man spelar på gehör. Arbetssättet är inspirerat av Wittingmetoden. Jag har också utvecklat två dataprogram – Trädet, som blev prisbelönt 1999 och Tornet.

En del människor behöver bara träna pedagogiskt för att få fart på läsutvecklingen, medan andra kan behöva undersöka vad som är grundorsaken till svårigheterna och sedan även arbeta med träning för både ”kroppen och knoppen”. Vad det innebär kan du läsa om på den här hemsidan. Kanske kan jag inspirera dig till att se nya läs- och skrivmöjligheter.

På den här hemsidan kan du läsa om hur ett noga upplagt pedagogiskt träningsprogram eventuellt tillsammans med sensomotorisk träning ger goda möjligheter att komma till rätta med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi. Om du bor långt från Borlänge kan också få hjälp via Skype. Det enda som krävs är en internetanslutning och en dator med kamera.

Jag har också gjort ett läromedel i matematik – Finn din matteglädje! I detta bygger eleven bland annat upp en säker grundläggande taluppfattning. Vi använder då världens äldsta räknehjälpmedel – den kinesiska abakusen. Du kan läsa mer om detta på min sida om detta.

Företaget drivs av mig – Pelle Lindblå. Jag är pedagog, programutvecklare och lärarfortbildare.

Jag är från början mellanstadielärare som vidareutbildat mig inom olika specialpedagogiska områden. Vidare har jag utbildat mig inom områden som perception, kognition och sensorisk/motorisk utveckling kopplat till inlärningssvårigheter. Jag är ofta anlitad som föredragshållare, lärarfortbildare och konsult inom området dyslexi/dyskalkyli/inlärningssvårigheter.

Om du vill kontakta mig kan du ringa 070-661 71 51 eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret här.

Vi finns på Ols Gustavsv. 1, 784 56 Borlänge