Elin firar att hon är på väg mot läsflyt!

Jag träffade Elin första gången i augusti 2018. Då gick hon i trean. Hon läste mycket dåligt och gissade en hel del. Orsaken till hennes knackiga läsning var att hon blandade ihop många bokstäver: u/y, o/å, e/ä, b/d, b/p mf.l. Det var bara tre vokaler och några konsonanter som var säkra. Jag lade in Elins säkra bokstäver i Trädet Web och så satte hon igång att jobba. Jag har sedan träffat Elin och hennes föräldrar regelbundet via Skype. Ibland har också hennes speciallärare varit med. Vid gårdagens Skypeträff kunde vi konstatera att Elin nu har alla bokstäver säkra. Hon säger själv att hon känner att hennes läsning kommit igång. När nu hennes grundläggande läsning är säkrad var det dags att flytta upp henne från Level 3 till Level 4. Där kommer hon nu träna effektiva sätt att läsa ut ord. Hon börjar samtidigt att träna läsförståelse med Tiki Svenska. Nu till helgen hade föräldrarna hittat på en överraskning för att fira framgången. 

Elin börjar gilla böcker.